41% от руснаците вярват, че Москва трябва да подкрепи сепаратистите в

...
41% от руснаците вярват, че Москва трябва да подкрепи сепаратистите в
Коментари Харесай

41% от руснаците вярват, че Москва трябва да подкрепи сепаратистите в Източна Украйна

41% от руснаците имат вяра, че Москва би трябвало да подкрепи сепаратистите в Източна Украйна. Това демонстрира ново изследване на самостоятелния изчерпателен център " Левада ", представено от Moscow Times, предава news.bg 

Според центъра процентът е релативно висок, макар че като цяло е охладнял ползата на руснаците към тематиката за Украйна.

Русия е упреквана, че поддържа проруските сепаратисти в Донбас. Според данни на Организация на обединените нации повече от 10 000 души са починали при спора в Източна Украйна.

Изследването разкрива още, че 37% от интервюираните споделят мнение, че  Москва би трябвало да бъде неутрална в спора.

Само 6 на 100 декларират, че Москва би трябвало да подкрепи държавното управление в Киев против сепаратистите.

Съвместно изследване на " Левада " с Киев ския институт за социология също показва продължаващото напрежение сред руснаци и украинци.

Между май и септември тази година процентът интервюирани руснаци с позитивна настройка към Украйна е скочил с 6% до 32 на 100. При украинците обаче наклонността е друга - спад с 6% до 37% на украинците с позитивна настройка към Русия.

Около 2/3 от интервюираните разказват присъединението на Крим към Русия като по-положително, в сравнение с нездравословно.

В изследването на " Левада " са участвали 1 600 руснаци в интервала 15-19 септември. Статистическата неточност е в границите на +/- 3,4%.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР